söndag 27 juli 2014

Vid rumänska gränsen

Vägen har kantats av stora fält med solrosor och majs. Suttit och smådiskuterat om dessa vackra fält och insett att vi vet ganska lite... Hur mycket olja utvinns av dessa solrosor? När och hur skördar man denna enorma mängd majs? Ser att fälten har nått olika långt och några är redan skördade. Hur gör man med solrosorna och ger det inkomst som dessa människor kan leva av? Du tänker kanske: varför inte bara fråga? Hm... Idag hade det var svårt att göra det av två orsaker. Det har varit väldigt folktomt utefter vägarna, kanske för att det är söndag, och vi har inte sett några ute på fälten. Sedan så är det så att de vi träffat har pratat så vackert på sitt språk och inte alls verkat förstå att vi inte alls förstår vad det säger. Så just nu känns det som att den kunskapen får jag försöka få på annat sätt. Nu tänker jag iallafall inte överhetta hjärnan utan låta den få full vila, så svaren får vänta.

Vi har precis ätit middag och klockan är 20.00. Befinner oss på en camping där vi oxå bodde för fyra år sedan när vi var på väg på vär Afrikaresa. Tänk så mycket vi vet nu som vi inte visste eller anade då...

Det har varit lite småmulet men ändå varmt idag, 26-30 C. Här i Mako har det visst stört regnat och just nu hör vi åskan så det kanske blir mer regn.. Det får bli en "innekväll" och lite korsord efter kvällkoppen.

Inga kommentarer: